Maansteen

Prachtige stukken maansteen, in allerlei kleuren en vormen. 

Maansteen is de steen van hoop. Vrouwen helpt het de innerlijke Godin vinden en stimuleert het op een zachte manier vrouwelijke kracht. Mannen kan het helpen emoties en het mannelijke en het vrouwelijke aspect, of yin yang, in balans brengen. Maansteen heeft een sterke band met de maan en vrouwelijke energie. Versterkt de intuïtie en stimuleert vruchtbaarheid. Heeft een kalmerende werking op sterke emoties. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht. Het helpt tegen slapeloosheid. Maansteen ondersteunt de zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Heeft een positieve werking op de voortplantingsorganen. 

Naast de algemene werking van maansteen hebben de verschillende soorten (kleuren) maansteen nog aanvullende eigenschappen:

Beige en witte maansteen: Deze stenen worden het vaakst gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen en de zwangerschap, bevalling en borstvoeding te ondersteunen.

Groene maansteen: De liefdevolle en voedende energie voed het hart chakra en bevordert compassie, liefde geven en ontvangen en emotionele balans.

Regenboog maansteen: Deze werkt vooral op het spirituele vlak. Het biedt spirituele bescherming en stimuleert spirituele gaven, spirituele ontwikkeling en inzicht gevende dromen. Fysiek heeft het een positieve werking op de schildklier.

Roze/oranje maansteen: maakt creatief, bevordert je gevoel van eigenwaarde en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De troostende en liefdevolle energie van deze steen werkt kalmerend bij boosheid en angst en kan gevoelige mensen en kinderen ondersteunen. Fysiek helpt deze steen bij problemen van het spijsverteringsstelsel. Ook heel geschikt om te dragen bij klachten die verband houden met de menstruatie en overgang.

Zwarte maansteen: deze helpt je aarden en beschermen bij spiritueel werk en stimuleert de spirituele ontwikkeling. Het helpt je te verbinden met de energie van de maan.

Subcategories

Actieve filters